Sok a főtt tojás?

Aktuális lehet, hogy a háztartásban húsvét idején hirtelen megszaporodnak a főtt tojások. Bár nyersen több lehetőség van feldolgozni, azért így sem vesznek kárba, és ha unod a rakott krumplit, itt lehet valami, ami kicsit más.

View post on imgur.com

Hozzávalók a krémhez

  • 8 főtt tojás sárgája
  • 2 evőkanál salátaöntet
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál Dijon mustár
  • 1 evőkanál zeller, finomra vágva
  • 1 evőkanál petrezselyem, apróra vágva

Hidegen összedolgozva, amíg minden alapanyag kellően eloszlott. A végén ezt adagoljuk bele a megsütött fehérjéhez.

A panírhoz

  • 1/3 csésze zsemlemorzsa
  • Liszt
  • 1 tablespoon Buffalo Wing Sauce fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejszín
  • növényi olaj

A félbevágott 8 tojás fehérjét lisztbe, majd a felvert 2 tojásba (amit összekevertünk a tejszínnel) és végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Forró olajban megsütjük őket barnára. Végezetül a sárgájából készített krémet adagoljuk az “eredeti” helyére, azaz a fehérjének a mélyedésébe.

Extra ízesítés a panírhoz, amelyet a zsemlemorzsához adhatunk. Szárazon összekeverve

  • 1/4 csésze fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál mustár por
  • 2 evőkanál Cayenne-bors
  • 1/4 csésze chili por
  • 1/4 csésze só
  • 1/2 csésze paprika por
  • 2 evőkanál őrölt fekete bors
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze köménymag

Forrás