Csirkepaprikás Amerikában

Hogyan készítik el a számunkra hétköznapi csirkepörköltet nyugaton?

A népszerű Binging with Babish Youtube csatorna gazdája arról lett népszerű, hogy filmek és sorozatok ikonikus jeleneteiből rekreálja a látott ételeket. Az Amerika kapitány – Polgárháború című filmben az egyik főszereplő épp paprikást készít, amelyet Babish elkészít teljesen.

A hozzávalók:

1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 paradicsom
pirospaprika
1 egész csirke
csirke húsleves

A nokedlihez
2 tojás
tejföl
liszt
vaj
bors

Elkészítés

Egy rozsdamentes acél edényben füstölésig melegítjük az olajat és ráhelyezzük a csirkedarabokat bőrrel lefelé és legalább 5 percig érintetlenül hagyjuk, amíg megbarnul a bőr. Ezután megfordítjuk további 3-4 percre, majd kiszedjük a húst. A megmaradt olajon megpirítjuk a hagymás és hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Miután picit összemelegedtek, mehet bele 3 evőkanál pirospaprika. Ezt közel fél percig pirítjuk, kevergetve és azután adjuk hozzá a levet. Ebbe helyezzük vissza a csirkét bőrrel felfelé és 180 fokon 40 percig sütjük.
Amíg sül, elkészíthetjük a nokedlit.
Két tojást összekeverünk 1 nagy evőkanál tejföllel. Megsózzuk, majd hozzáadunk lassan 3/4 bögre lisztet. Addig adagoljuk, amíg sűrű, palacsintatészta szerű állaga lesz.
Ezután forró vízbe szedjük kanállal, majd ha elég keményre főttek, leszűrjük a vizet. Ekkor adjuk hozzá a vajat, hogy szétolvadjon a tésztán, sóval és borssal ízesítjük.